- Úvod
- HOBBY
- Uzení, grilování, rožnění
- BUKOVÉ PILINY - pro uzení - do udíren, na gril - slisované do briketek - Lisování pod tlakem. Nejsou použita žádná pojiva ani lepidla
BUKOVÉ PILINY - pro uzení - do udíren, na gril - slisované do briketek - Lisování pod tlakem. Nejsou použita žádná pojiva ani lepidla
- Doprava ZDARMA

- Kompletní specifikace
- Související zboží2
- BUKOVÉ PILINY - pro uzení - do udíren, na gril - slisované do briketek - Lisování pod tlakem. Nejsou použita žádná pojiva ani lepidla490 Kč405 Kč bez DPH
IHNED - skladem
- EXPEDICE ZBOŽÍ DO 24 - 48 HODIN
Bukové piliny - do udíren, na gril.
Piliny jsou slisované do briketek - pro snadnou manipulaci a dávkování.
Lisování je provedeno pouze tlakem. Nejsou použity žádná pojiva ani lepidla.
Briketka se poklepáním nebo navlhčením rozpadne a vytvoří se VELKÉ množství pilin.
Případně můžete celou briketku přiložit do topeniště. Zde DLOUHÝ čas doutná,
až postupně velmi pomalu shoří.
Slisované piliny do briketky Vám velmi dlouho vydrží doutnat,
oproti běžným volně sypaným bukovým pilinám či drtím.
Čímž budete mít menší spotřebu pilin a méně často budete muset dosypávat do topeniště.
TIPY:
1) Briketku navlhčete a piliny se postupně rozpadnou
2) S navlhčenými pilinami můžete regulovat hořící dřevo v topeništi udírny, grilu
- posypáním dojde k zamezení hoření (chybí vzduch) a dřevo již pouze doutná
3) Bukové piliny můžete pokropit vínem nebo do nich přidat bylinky či koření ( rozmarýn, šalvěj, anýz, kousky skořice, sušenou ovocnou kůru…) dodají uzeným pokrmům zajímavou chuť.
4) Nebo pouze briketku vložíte do topeniště. A ta postupně doutná a vytváří kouř.
5) Navlhčením se prodlouží výrazně doba doutnání.
6) Doporučujeme používat i do zahradních grilů ke konci grilování.
7) Tip od našeho zákazníka: Topná spirála a nerezový plech. Na to položit celou briketu a zakápnout ji 1/2 dcl červeného vína. Umístit mimo topeniště, aby kapající tuk nezapříčinil hoření brikety.
Briketa cca hodinu silně doutná. Ke konci uzení přidat pár kuliček jalovce a úplně na konec kousek vanilkového lusku. Maso získá výtečnou chuť.
Bukové piliny dodají masu skvělý uzený nádech.
Vynikající pro uzení a douzování masa, klobás, salámů, sýrů.
100% přírodní produkt.
Bez konzervačních látek.
Bukové piliny jsou slisované do briketek - pod vysokým tlakem,
bez použití pojiv či lepidel !
Briketkami lze topit i v krbových kamnech. Mají výbornou výhřevnost.
Balení: 5 kg, 10 kg, 20 kg