Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » HOBBY » Uzení, grilování, rožnění » .Pečák - pečící kámen - zdravé grilování bez tuku (z přírodního kamene, žulový)


        

.Pečák - pečící kámen - zdravé grilování bez tuku (z přírodního kamene, žulový)

 

Varianty:
naše cena bez DPH: 619 Kč
naše cena s DPH (21 %):
749 Kč

do košíku:
   
Užijte si zdravé grilování. Získáté štavnatá masíčka (steaky, ryby, ražniči...atd). Placky z mletého masa jsou výtečné. Ryby mají také velmi dobrou chuť.
Výborné jsou grilované lilky, bramboráky, kynuté placky - langoše (po upečení potřené buď máslem s česnekem nebo na sladko - s povidly, tvarohem)

Pro labužníky doporučujeme na závěr grilování když je již kámen méně horký:
palačinky, vajíčko - volské oko, smažený sýr, grilované ovoce nebo zelenina

Pro gurmány: kančí kýta, jehněčí zadní - výtečná chuť

Pečící kámen:
- vynikající šťavnaté steaky (pečou se na vlastní šťávě)
- bez spálených tuků ohrožujících Vaše zdraví
- již nikdy vysušené a tuhé maso

Rozměry:
- viz. prodejní varianty
- požadujete-li jiný rozměr, je možno jej pro Vás za příplatek přesně naříznout
V tomto případě je nutná záloha předem.

Poznámka: uvedené rozměry jsou orientační, jedná se o ruční práci.
Prosím počítejte s mírnou tolerancí.

Pečící kámen je výborným pomocníkem při grilování. Je vyroben z žuly, která má výbornou schopnost postupně a rovnoměrně vydávat získané teplo. Díky tomu, že při grilování na pečícím kameni nedochází k přímému kontaktu pokrmu s kouřem a spalinami, je jídlo na něm připravené zdravější než při běžném grilování. Pečící kámen získané teplo vydává rovnoměrně a tím nedochází k nechtěnému připálení či nestejnoměrnému propečení pokrmu. Při grilování na pečícím kameni nedochází k odkapávání šťávy z pokrmu přímo do ohně a tím je zvýšen komfort grilování. Použití pečícího kamene je velmi jednoduché. Je možno jej položit přímo na rošt grilu, běžným způsobem pod ním zatopit a vše je připraveno ke grilování. Na pečícím kameni je možno grilovat maso, ryby, zeleninu, houby, apod.

Pro pohodlné používání dodržujte následující instrukce:
- kámen musí být před každým použitím suchý a na povrchu zbavený nečistot
- oheň pod kamenem roztopte pozvolna (jakékoliv dřevo) tak, aby plamen dosahoval na spodní plochu kamene, optimální výška umístění je cca 30 – 40cm nad ohništěm
- doporučujeme přikládat 2 – 4 polínka tvrdého dřeva, které dokáže udržet rovnoměrně tepelný základ na dlouhou dobu, čímž zamezíte pulsnímu nestejnoměrnému ohřevu, které může mít za následek poškození kamene
- cca po 1hodině je možno začít pokládat připravené plátky. Není již nutné pod kamenem topit, kámen si ponechá pečící teplotu na dlouhou dobu. Dle druhu masa je doba pečení 2 – 5 min. Vhodnější jsou plátky slabší a okapané s minimem oleje. K zamezení připékání masa ke kameni doporučujeme před první pokládkou plátků kámen lehce posypat solí
- po ukončení pečení ponechte rozpálený kámen vychladnout přirozenou cestou. Zásadně ho nezchlazujte vodou. Studený kámen čistěte teplou jarovou vodou, pro odstranění spečené vrstvy na vyleštěném povrchu kamene můžete použít škrabku (špachtli)

Důležitá upozornění:
- pečící kamen používejte dle vyobrazení na stabilní konstrukci
- nevkládejte studený kámen do roztopených ohnišť
- rám, ve kterém je kámen umístěn, musí mít obvodovou vůli ( min 5 mm) pro volné rozpínání kamene do všech stran bez omezení
- je možné též položit kámen na rošt , popř. do rámu vetknutého do ohniště zahradních krbů
- vzhledem ke značné hmotnosti kamene doporučujeme manipulovat s ním jen ve studeném stavu – nebezpečí popálení!
- nedoporučujeme kámen zahřívat bodově nebo jen v jeho části ( plynovým hořákem, položením na kamna, na sesazených cihlách apod.). Vlivem nerovnoměrného zahřátí může dojít k poškození kamene.
- částečná trhlina nejčastěji ve spodní ploše kamene není na závadu, materiál si poleví a dále již nepracuje.

Údržba a čištění pečícího kamene se provádí tak, že zbytky z grilování seškrábneme škrabkou a umyjeme teplou vodou bez použití běžných čístících prostředků, které mohou kámen poškodit.