Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » ZDRAVÍ » Balzámy, krémy » Amarantový olej 50ml


        

Amarantový olej 50ml

 

Číslo produktu: 905
EAN kód: 4820056630176
naše cena bez DPH: 205 Kč
naše cena s DPH (21 %):
248 Kč

do košíku:
  Ks  
Země původu amarantu je střední Amerika. Je symbolické, že samo slovo amarant z řeckého slova amarantos znamená nevadnoucí, věčný kvítek. Starým Řekům amarant sloužil jako symbol nesmrtelnosti. Švédská princezna Kristýna dokonce založila v roce 1653 Řád kavalírů Amarantu. Po více než čtyřsetletém zapomnění si lidstvo připomenulo tuto plodinu, která má unikátní chemické složení, čímž se řadí k univerzálnímu použití.

Amarantový olej je známý zdroj skvalenu. Skvalen je základní složkou lidské kůže. Je to nejbližší látka pro lidskou buňku dle svého složení, která zachycuje kyslík a nasycuje jím tkáně a orgány našeho organizmu prostřednictvím vzájemného působení s vodou. Deficit kyslíku a destrukce buňky vyvolaná nadbytkem oxidantů je základní příčinou vzniku a rozšíření nádorů. Proto specialisté pokládají skvalen za látku, která působí proti nádorům. Protože je skvalen jednou ze složek buněk kůže, lehko se vstřebává a proniká dovnitř organizmu. Poprvé byl skvalen nalezen v játrech vzácného hlubinného žraloka. Amarantový olej obsahuje až 8% skvalenu!


Olej léčí:
- onkologická onemocnění
- srdečně cévní onemocnění
- odvádění radionuklidů, solí těžkých kovů
- infekční, plísňová onemocnění
- herpes
- psoriáza
- neurodermitida
- ekzémy
- atopická dermatitida
- povrchová zranění, šrámy
- onemocnění žaludku a střevního traktu
- onemocnění jater
- infekce sliznic
- popáleniny
- proleženiny
- akné
- bodnutí hmyzem
- kosmetice pro ochranu, detoxikaci, hydrataci, zvláčnění a výživu kůže

Užívání: 1-3 čajové lžičky denně nejlépe 20-30 minut před jídlem, může se přidávat i do stravy.

Vnější použití: mazat kůži, sliznice. Protože základním komponentem lidské kůže je skvalen, rychlost vstřebání oleje je veliká. Na kůži po namazání zůstane málo nebo vůbec nic a rychle se vytváří antibakteriální bariéra. Kůže zůstává dlouho zvlhčená a chráněná.