Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » HOBBY » Uzení, grilování, rožnění » BUKOVÉ PILINY - pro uzení - do udíren, na gril - slisované do briketek - Lisování pod tlakem. Nejsou použita žádná pojiva ani lepidla


        

BUKOVÉ PILINY - pro uzení - do udíren, na gril - slisované do briketek - Lisování pod tlakem. Nejsou použita žádná pojiva ani lepidla

 

Číslo produktu: buk_piliny_5
Balení
naše cena:
290 Kč ( Ceny jsou konečné, nejsme plátci DPH. )

do košíku:
   

IHNED - skladem
- EXPEDICE ZBOŽÍ DO 24 - 48 HODIN


Bukové piliny - do udíren, na gril.
Piliny jsou slisované do briketek - pro snadnou manipulaci a dávkování.
Lisování je provedeno pouze tlakem. Nejsou použity žádná pojiva ani lepidla.

Briketka se poklepáním nebo navlhčením rozpadne a vytvoří se VELKÉ množství pilin.
Případně můžete celou briketku přiložit do topeniště. Zde DLOUHÝ čas doutná,
až postupně velmi pomalu shoří.

Slisované piliny do briketky Vám velmi dlouho vydrží doutnat,
oproti běžným volně sypaným bukovým pilinám či drtím.
Čímž budete mít menší spotřebu pilin a méně často budete muset dosypávat do topeniště.


TIPY:
1) Briketku navlhčete a piliny se postupně rozpadnou
2) S navlhčenými pilinami můžete regulovat hořící dřevo v topeništi udírny, grilu
- posypáním dojde k zamezení hoření (chybí vzduch) a dřevo již pouze doutná
3) Bukové piliny můžete pokropit vínem nebo do nich přidat bylinky či koření ( rozmarýn, šalvěj, anýz, kousky skořice, sušenou ovocnou kůru…) dodají uzeným pokrmům zajímavou chuť.
4) Nebo pouze briketku vložíte do topeniště. A ta postupně doutná a vytváří kouř.
5) Navlhčením se prodlouží výrazně doba doutnání.
6) Doporučujeme používat i do zahradních grilů ke konci grilování.
7) Tip od našeho zákazníka: Topná spirála a nerezový plech. Na to položit celou briketu a zakápnout ji 1/2 dcl červeného vína. Umístit mimo topeniště, aby kapající tuk nezapříčinil hoření brikety.
Briketa cca hodinu silně doutná. Ke konci uzení přidat pár kuliček jalovce a úplně na konec kousek vanilkového lusku. Maso získá výtečnou chuť.

Bukové piliny dodají masu skvělý uzený nádech.
Vynikající pro uzení a douzování masa, klobás, salámů, sýrů.

100% přírodní produkt.

Bez konzervačních látek.
Bukové piliny jsou slisované do briketek - pod vysokým tlakem,
bez použití pojiv či lepidel !

Briketkami lze topit i v krbových kamnech. Mají výbornou výhřevnost.

Balení: 5 kg, 10 kg, 20 kg