Novinky
Zobrazit všechny novinky- Úvod
- SPORT, ZÁBAVA
- Skládací vozíky, přepravky, židle
- Japonské kosičky - ručně kované originály s cejchem, vyžínací i dekorační nástroj
Japonské kosičky - ručně kované originály s cejchem, vyžínací i dekorační nástroj

- Kompletní specifikace
- Japonské kosičky - ručně kované originály s cejchem, vyžínací i dekorační nástroj5 900 Kč4 876 Kč bez DPH
Kompletní specifikace
Ručně kované originální japonské kosičky. Mají cejch kovářského mistra.
Inspirováno japonskými mistry.
Kosička se skládá z:
- kosiště (dřevěné rukojeti) - tvrdé dřevo, napuštěné včelím voskem
- list kosičky vyrobený z kvalitní oceli
- kovová objímka zajišťující upevnění kosičky v kosišti.
K bezpečnému upevnění je použit ještě jistící šroub. Jedná se o rozebiratelné spojení.
Použití: na vyžínání travin a plevelů, dosekávání malých ploch nepřístupných pro sekačku, pro místa bez elektrického připojení.
Lze též pověsit na zeď jako dekorační předmět.
Použitelnost je univerzální leváky i praváky.
Brousí se jako běžný nůž.
Kovářský mistr nabízí broušení za 85 Kč /ks.
Stačí zaslat pouze list kosičky, který se uvolní z kosiště po povolení jistícího šroubu.
Rozměry:
Malá kosička: kosiště dl.50 cm, kosa - 227 mm délka, 31 mm výška
Velká kosička: kosiště dl.82,5 cm, kosa - 280 mm délka, 37 mm výška
Jedná se o práci na zakázku od kovářského mistra. Počítejte s dodací lhůtou cca 3-5 týdnů.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VYŽÍNACÍ KOSIČKA - VYUŽITÍ A ZPŮSOB PRÁCE.
Vyžínací kosičky mají svůj původ na japonských ostrovech, kde se dosud využívají v drobném zemědělství. Naše kosičky jsou uzpůsobeny práci v
místních podmínkách. Obecně se používají zejména k vyžínání přerostlé trávy, bodláčí, ostružiní, případně slabých náletových kmínků.
Kosičky nesekají, ale řežou, tak jako klasické kosy. Pohyb kosičky je tedy podobný jako u kosy.
U náletových kmínků ale nevyžínáme.
Kmínek jednou rukou uchopíme cca 0,5 - 1 m vysoko. Druhou rukou uchopíme kosičku v blízkosti čepele, ostřím od sebe. Tlakem od sebe a tahem k sobě kmínek odřízneme. V případě potřeby řez zopakujeme.
Kosička rozhodně nenahrazuje mačetu ani sekeru.
Při nesprávném použití může dojít k poškození.
Otupení ostří při práci je normální a přirozené.
Údržba a broušení se provádí stejně jako u klasických nožů.
Ostří má čočkovitý výbrus.
Dodržujte běžná bezpečnostní opatření.
Inspirováno japonskými mistry.
Kosička se skládá z:
- kosiště (dřevěné rukojeti) - tvrdé dřevo, napuštěné včelím voskem
- list kosičky vyrobený z kvalitní oceli
- kovová objímka zajišťující upevnění kosičky v kosišti.
K bezpečnému upevnění je použit ještě jistící šroub. Jedná se o rozebiratelné spojení.
Použití: na vyžínání travin a plevelů, dosekávání malých ploch nepřístupných pro sekačku, pro místa bez elektrického připojení.
Lze též pověsit na zeď jako dekorační předmět.
Použitelnost je univerzální leváky i praváky.
Brousí se jako běžný nůž.
Kovářský mistr nabízí broušení za 85 Kč /ks.
Stačí zaslat pouze list kosičky, který se uvolní z kosiště po povolení jistícího šroubu.
Rozměry:
Malá kosička: kosiště dl.50 cm, kosa - 227 mm délka, 31 mm výška
Velká kosička: kosiště dl.82,5 cm, kosa - 280 mm délka, 37 mm výška
Jedná se o práci na zakázku od kovářského mistra. Počítejte s dodací lhůtou cca 3-5 týdnů.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VYŽÍNACÍ KOSIČKA - VYUŽITÍ A ZPŮSOB PRÁCE.
Vyžínací kosičky mají svůj původ na japonských ostrovech, kde se dosud využívají v drobném zemědělství. Naše kosičky jsou uzpůsobeny práci v
místních podmínkách. Obecně se používají zejména k vyžínání přerostlé trávy, bodláčí, ostružiní, případně slabých náletových kmínků.
Kosičky nesekají, ale řežou, tak jako klasické kosy. Pohyb kosičky je tedy podobný jako u kosy.
U náletových kmínků ale nevyžínáme.
Kmínek jednou rukou uchopíme cca 0,5 - 1 m vysoko. Druhou rukou uchopíme kosičku v blízkosti čepele, ostřím od sebe. Tlakem od sebe a tahem k sobě kmínek odřízneme. V případě potřeby řez zopakujeme.
Kosička rozhodně nenahrazuje mačetu ani sekeru.
Při nesprávném použití může dojít k poškození.
Otupení ostří při práci je normální a přirozené.
Údržba a broušení se provádí stejně jako u klasických nožů.
Ostří má čočkovitý výbrus.
Dodržujte běžná bezpečnostní opatření.
Zboží zařazeno v kategoriích